Snel weer in beweging

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks de weg naar de fysiotherapeut. Het kan gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, maar het kunnen ook gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door ouder worden. Bij FysioVitae worden verschillende aandoeningen behandeld en getraind zoals long-, vaat- en rugproblemen.

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst, uw wensen tot verbetering en kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en mogelijkheden. Adviezen en oefeningen zorgen ervoor dat u weer beter kunt bewegen. FysioVitae is gelegen in sportcentrum La Vita Sana te Blerick. Hierdoor kan FysioVitae gebruik maken van de ruime fitnesszalen die La Vita Sana rijk is.

Manuele Therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat; de gewrichten van wervelkolom, armen en benen. Klachten in de wervelkolom of ledematen kunnen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een korte of lange overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht en bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen de spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.