Alles beweegt

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten en van ingewanden tot botten. Osteopathie gaat uit van de gedachte dat een menselijk lichaam een eenheid is en dat alle systemen in dat lichaam met elkaar verbonden zijn en elkaar voortdurend beïnvloeden. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan bewegingsverlies van een weefsel in andere delen van het lichaam klachten geven. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Dus bewegingsketens herstellen door het behandelen van het bewegingsapparaat: de gewrichten, botten en spieren, het orgaansysteem: de organen, bloedvaten en lymfeklieren en het craniale systeem: de schedelbotten, hersenvliezen, het ruggenmerg en de circulatie van het hersenvocht.

Osteopaten behandelen manueel, dit betekent met de handen: d.m.v. zachte soms krachtige doelgerichte handgrepen. Het interval tussen twee behandelingen bedraagt één of meerdere weken. In die tijd kan het lichaam zichzelf herstellen en tot een nieuw evenwicht komen.

Mensen die veel en voortdurend last hebben van hun nek en/of rug kunnen baat hebben bij een osteopathie behandeling. Maar ook bij klachten als hoofdpijn, sportblessures, stijve of pijnlijke ledematen, buikpijn of slechte darmwerking. Klachten die tijdens zwangerschap ontstaan kunnen vaak ook verbeteren. Ook na de bevalling kan een osteopaat veel betekenen voor moeder en kind. Denk aan baby’s die veel huilen, veel darmkrampen hebben, reflux, slaapproblemen of voorkeurshouding hebben.

Neem contact op voor meer informatie of vragen over de behandeling, indicaties, tarieven en vergoedingen.